Drukarka fiskalna innova profit ej cena

Jeżeli prowadzisz restaurację, bar, kawiarnię albo fast-food z zapiekankami ten rozdział stanowi dla Ciebie. Od 2015 roku każda osoba realizująca w Polsce punkt gastronomiczny, również tzw. "małej gastronomii" ma obowiązek rejestrowania sprzedaży poprzez kasę fiskalną niezależnie od wielkości swoich obrotów.

W działalności w pokojach gastronomicznych możemy spotkać dwa podstawowe typy urządzeń: kasę fiskalną, czyli urządzenie działające samodzielnie oraz drukarkę fiskalną, którą należy podłączyć do komputera z aplikacją sprzedażową, ponieważ nie przedstawia ona nawet własnej klawiatury. To kolejne rozwiązanie wykorzystywane istnieje w dorosłych restauracjach czy sieciach szybkiej obsługi. Małe lokale zwyczajnie nie posiadają programów komputerowych do obsługi klientów przy poszczególnych stolikach. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna mieć kilka istotnych cech, odróżniających ją od zwykłej kasy fiskalnej i poprawiających pracę kelnerom lub gospodarzom, takich jak: podwyższona wytrzymałość na pokrycie i zabrudzenie, wytrzymały akumulator, szybką wymianę papieru, intuicyjną i prostą obsługę czy szybki wydruk paragonu, dla mężczyznę jaki z niecierpliwością czeka przy stole na domowe zdanie. Dodatkowym plusem istnieje droga zapisu elektronicznej kopii paragonu, pozwalająca na zapisywanie wydruków np. na kartce pamięci, co sprzyja ich przechowywanie przez wymagane przepisami 5 lat. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna zawierać dobre wymiary, pozwalające na jej swobodne użytkowanie na ladzie czy przy stołach oraz przenoszenie po wszystkim lokalu, a i nowoczesny i popularny design. Oprogramowanie gastronomiczne idzie na określone monitorowanie sprzedaży i długie rozliczanie kelnerów. Zakup kasy fiskalnej ma dla wielu rozpoczynających działalność sam z ogromniejszych nakładów, dlatego warto dodać, że przy zastosowaniu kilku warunków można wziąć na ostatni kierunek ulgę, mającą nawet 90% ceny kasy. Warto też odpowiednio wcześniej rozejrzeć się za kasą dla gastronomii, aby być okazję jej przetestowania oraz przeszkolenia ludzi z norm jej brania i zgodzie z pomysłami do obsługi punktów restauracyjnych.